KESKENERÄINEN HIRSITALO UPEALLA RANTATONTILLA

123.000 €
Otsikko
KESKENERÄINEN HIRSITALO UPEALLA RANTATONTILLA
Rakennusajankohta
1930-luku
Esittelyteksti


Myydään rakkaudella rakennettu keskeneräinen hirsitalo rantatontilla haukivuorella

Talo on aikoinaan purettu Mikkelissä ja siirretty nykyiselle paikalleen. Taloa on rakennettu huolella ajan kanssa omaan käyttöön. Valitettavasti sairauden tullessa kuvaan, jäi rakentaminen kesken.

Talo sijaitsee upealla niemitontilla järven rannalla. Tontilla on kokoa 1,96 hehtaaria ja pitkä rantaviiva.

Talossa on koko talon kokoinen kellari, seisomakorkeudella. Talon 1 kerrokseen on alustavasti suunniteltu keittiö ja kolme suurta huonetta sekä kaksi paikallaan valettua varaavaa takkaa. Talon toisen kerroksen lattia on osittain rakennettu. Osa ikkunoista on kunnostettuja talon alkuperäisiä ikkunoita ja osa uusia mittojen mukaan tilattuja ikkunoita. Talon kellariin on vedetty sähköt ja vesiosuuskunnan vesiliittymä.

Rannan tuntumassa tontilla sijaitsee hirsinen rantasauna ja n 60m 70-luvun lautamökki. Mökissä on sähköt ja vesi tulee keittiöön. Lämminvesivaraaja lämmittää veden keittiössä. Mökistä löytyy lämmitykseen patterit ja tuvasta Porin Matti. Mökissä on keittiö, tupa, kaksi makuuhuonetta ja veranta. Mökki on kesämökkikäyttöön sopiva ja siellä pärjää kylmemmälläkin säällä mainiosti.

Rantasaunassa on pesuhuone ja löylyhuone erikseen. Löylyistä vastaa kertalämmitteinen Aito kiuas ja pesutuvassa veden lämmittää reilun kokoinen vesipata.

Sauna on n 10 metriä rannasta, mökki n 35 metriä ja hirsirakennus n 60 metriä.
 

Tontin toisessa päässä yleisen tien varrella on rintamamiestalo, navetta ja sauna.

Rintamamies talo on ollut mökkikäytössä viimeksi 2014. Talossa on veranta, eteinen, tupa, kaksi huonetta ja vintti, jossa yksi pieni huone, muuten avointa tilaa. Talossa on vanha leivinuuni, puuhella ja takka, mutta ne eivät ole toimintakuntoisia.

Vanha hirsisauna ja navettarakennus ovat huonokuntoisia, mutta molempien rakennusten katot on uusittu n 2010.

Tontti on etelätontti ja pihalle paistaa aurinko koko päivän. Tontilla on runsaasti hyvän kokoista koivupuuta ja reilusti rakennusoikeutta.

Uudella omistajalla on mahdollisuus liittyä vesiosuuskunnan viemäriverkkoon. Sähkösopimukset siirtyvät uudelle omistajalle.

Kauppa, urheiluhalli, apteekki, pizzeria ja pubi sijaitsevat 4km päässä. Mikkeliin on 42km ja Pieksämäelle 33km. Järvi on suuri ja puhdasvetinen Kyyvesi.
 
Julkaistu
12.03.2019
Sijainti
Katuosoite
Porrassalmenkatu 15
Maakunta
Etelä-Savo
  • 6538 Näyttämiskertaa
Kaverin nimi *
Kaverin sähköposti *
Nimi
Sähköposti
Viesti
Kirjaudu sisään
Käyttäjätunnus
Salasana
Salasana unohtunut? Muistuta